Tallin tapahtumien tasalla pysyt tällä sivulla!


 

Syysterveiset Onnenperän tallilta!

Syyskausi on saavuttanut puolivälin ja on tiedotteen aika. Paljon ehtii vielä tapahtua ennen joululomaa!

Hevoskerho kokoontuu lauantaisin klo 11.30-12.45, 3.12 saakka. Kerho on suunnattu 5-12 –vuotiaille. Vetäjinä Oona Vähätalo, Iines Hakola ja Sara Hänninen. Kerhossa opetellaan hevosen hoitamiseen ja tallilla toimimiseen liittyviä asioita sekä käytännössä että teoriassa. Kerhon ohjelmaan kuuluu lisäksi esimerkiksi liikuntaa, leikkejä, askartelemista ja muuta mukavaa yhdessä puuhailua. Kerhossa voit harjoitella hevostaitomerkkisuorituksia varten tai tähdätä vaikkapa hevostaitokilpailuihin! Syyskauden kerhomaksu on 4€/krt. Ilmoittautumiset ja kyselyt Essi Randelin p.044-2772696.

Su 4.11. klo 15-17 pidetään aikuisille suunnattu, yhden kerran ”Hevosen hoito ennen ja jälkeen tunnin” –kurssi. Kurssi sisältää hevosen harjausta, satulointia, suojien yms laittoa sekä hevosen ja varusteiden huollon tunnin jälkeen. Ensin kuivaharjoitellaan eli käydään varusteita ja harjoja läpi, jonka jälkeen siirrytään käytännön harjoitteluun. Kahvittelut nyyttäriperiaatteella. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, ei maksa mitään, ilmoittautumiset viestillä Riitalle.

Vkolla 45 (5-11.11) vietetään perinteistä vaihtoviikkoa: saat tuoda kaverin mukaan omalle tunnillesi. Sinä ratsastat ensimmäisen puoli tuntia ja kaveri toisen. Tarvittaessa voit auttaa kaveria. Kaveri voi olla aikuinen tai lapsi, huomioi tämä kun toivot ratsua omalle tunnillesi. Tarvittaessa vaihdetaan ratsua kaveria varten

Syysterveiset Onnenperän tallilta!

Lähestytään syyskauden puoliväliä ja tiedotteen aika :)

Lauantaina 14.10 lähdetään maastoretkelle! Maastossa ollaan klo 15-17. Taitovaatimuksena kaikkien kolmen askellajin hallinta kentällä. Retken hinta 50e. Ilmoittautumiset Riitalle! Kelivaraus, eli jos sataa kaatamalla, retki peruuntuu. Peruutuksesta ilmoitetaan erikseen.

Syyslomalla tunnit pidetään normaalisti, jos olet lomalla, muistathan ilmoittaa siitä edellisellä kerralla. Jos peruutuksia on paljon, ryhmiä saatetaan yhdistää, mutta tästä ilmoitetaan erikseen.

Syyslomaleiri 16-18.10.2017. Leirit toteutuvat, jos osallistujia vähintään 5. Leirin hinta 70€ + 150€.  Leiri on ns. omaponileiri.

Hoito I-merkkikurssi syyslomalla ke 18.10.2017 klo 10-15! Kurssin hinta 50€, sis lounaan ja merkin. Kurssi on leiriläisille ilmainen!
Kurssia suositellaan kaikille hevosenhoitajille ja hoitamisesta kiinnostuneille.  Kurssi toteutuu mikäli ilmoittautuneita vähintään 5. Ilmoittautuminen tekstiviestillä Riitalle.
Kurssilla opetellaan seuraavia asioita:
Hevosenhoitajan tehtävät ja vastuu 
Turvallisuus tallilla 
Hevosen perustarpeet 
Hevosen rakenne 
Hevosen vuorokausi 
Hevosen ruokinnan perusteet 
Karsinan puhdistaminen ja kuivikkeet 
Hevosen varusteet 
Hevosen varusteiden huolto 
Hevosen pesu 
Kengitys ja kaviot 
Hevosen värit ja merkit 
Hevosrodut 

Onnenperän Ratsastajat ry ja Onnenperän talli järjestävät 1-tason kouluratsastuskilpailut la 21.10.2017 klo 14 alk!
Kisatunnelmaa on mahdollista päästä aistimaan ilmoittautumalla talkooavuksi! Tarjolla on monenmoista puuhaa portinavaajasta pysäköinninohjaukseen. Talkoolaisia kaivataan pe illalla klo 19-22 sekä la klo 12-18! Kaikenikäiset, innokkaat talkoolaiset voivat ilmoittautua Riitalle.  Sämpylä- ja kahvi/mehupalkka :)

Onnenperän talli ei ole vakuuttanut asiakkaitaan. Ratsastaminen ja hoitaminen tapahtuu omalla vastuulla.
Liittymällä ratsastusseuraan saat vakuutuksen, Hippos-lehden ja muita etuja. Lisäksi pääset osallistumaan tallilla järjestettäviin kilpailuihin. Lisätätietoja antaa Onnenperän Ratsastajat ry:n jäsensihteeri Carita Ojala: jasensihteeri.onra@gmail.com. Suomen Ratsastajain Liitto on puolittanut oman osuutensa jäsenmaksusta loppuvuodeksi, eli kannattaa liittyä heti!

Vkolla 43 (23-29.10) vietetään perinteistä vaihtoviikkoa: saat tuoda kaverin mukaan omalle tunnillesi. Sinä ratsastat ekan puoli tuntia ja kaveri toisen. Tarvittaessa voit auttaa kaveria. Kaveri voi olla aikuinen tai lapsi, huomioi tämä kun toivot ratsua omalle tunnillesi. Tarvittaessa vaihdetaan ratsua kaveria varten J

Hevoskerho kokoontuu tiistaisin klo 18.15-19.30. Kerholaiset on jaettu kahteen ryhmään, alle 7-v ja 7v -> Vetäjinä Essi Randelin ja Juulia Kivijärvi. Kerhossa opetellaan hevosen hoitamiseen ja tallilla toimimiseen liittyviä asioita sekä käytännössä että teoriassa. Kerhon ohjelmaan kuuluu lisäksi esimerkiksi liikuntaa, leikkejä, askartelemista ja muuta mukavaa yhdessä puuhailua. Kerhossa voit harjoitella hevostaitomerkkisuorituksia varten tai tähdätä vaikkapa hevostaitokilpailuihin!  Kerho on tallin asiakkaille ilmainen, muille 5€/krt. Ilmoittautumiset ja kyselyt Essiltä p.044-2772696.

Innokkaita hevosenhoitajia saa edelleen ilmoittautua Essille. Hoitopäivät su-pe. Hoitajien tehtäviä ovat mm. huolehtia omasta hoitohepastaan tuntilaisen kanssa, putsasta varusteita ja ruoka- sekä juomakuppeja ja avustaa tarvittaessa tunneilla.

Kelien kylmetessä maistuu varmasti kaakao tai kahvi :) Jahka katsomoremontti saadaan valmiiksi, löytyy kahvin- ja vedenkeitin jatkossa maneesista. Limsakaappi siellä jo onkin ;) Limsat 2€ ja maksu maitotonkkaan. Minulta saat tarvittaessa vaihtorahaa.

Aurinkoisia syyspäiviä toivottelee Riitta ja Hepat

Heppakerhoon muutoksia! 
Asiakkaiden pyynnöstä heppakerho jaetaan puoliksi, 4-8-vuotiaiden ja yli 8 vuotiaiden ryhmiin!
Kerhoilta on tiistaisin klo. 18.15 - 19.30. molemmat ryhmät toimivat yhtä aikaa, vetäjinä jatkavat Juulia Kivijärvi ja Essi Randelin.
Kerhoon ovat tervetulleita kaikki hevosista kiinnostuneet nuoret ja vanhemmatkin :) Kysy lisää kerhon vetäjiltä!

Syyslomaleiri 16-18.10.2017 3vrk 70€ + 160€

Leiri toteutetaan omaponitoiveleirinä, eli saat oman hoitoponin koko leirin ajaksi ja myös esittää toiveita leirin sisällöstä! Lue lisää täältä!

Suomi 100 -juhlavuotta vietätään myös Onnenperän tallilla!

Uusi harrastaja: Klikkaa viereistä kuvaa ja tulosta Mahdollisuuksien hevonen - Tervetuloa ratsastamaan! -etukuponki  ja saat sillä 5€ kerta-alennuksen valitsemastasi palvelusta. Kuponkia ei voi yhdistää muihin tarjouksiin.

Vakioratsastajat saavat myös Suomi 100 -juhlavuosi etuja :)
Saat saman 5€ kerta-alennuksen ylimääräisestä ratsastustunnista!
Lisäksi jos houkuttelet ystäväsi, (joka ei ole ennen käynyt ratsastamassa meillä) tallillemme ja hän innostuu ostamaan 10-kortin, sinä saat itsellesi ilmaisen ratsastustunnin! Jos ystäväsi innostuu ostamaan kausikortin, saat itsellesi 3 ilmaista ratsastustuntia!

Ihanaa juhlavuotta ja ihania hetkiä tallilla toivottaen
Riitta

KEVÄT-KESÄTIEDOTE 2017

Kevätkausi päättyy viikolla 22 eli 4.6 2017 on viimeinen mahdollisuus ratsastaa kevätkausikortin tunnit. Kesäkuukausia (kesä ja heinä) ei lasketa kymppikortin voimassa oloon eli keväällä kesken jäänyttä kymppikorttia on mahdollista käyttää vielä syksyllä.

Maneesin katsomossa on jääkaappi, josta voit ostaa juomia 2 euron hintaan. Maksu tapahtuu katsomossa olevaan purkkiin. Vaihtorahaa saat Riitalta. Kahvia ja kaakaota edelleen maksutta satulahuoneesta J

Keskiviikkona 26.4 klo 18-20 vietetään lapsille ja nuorille tarkoitettua pitsailtaa tallin vintissä. Pitsaillassa suunnitellaan yhdessä tallilla tapahtuvaa toimintaa. Samalla ilta toimii myös hoitajakokouksena, josta voit saada oman hoitohevosen. Ilmoittautumiset tekstiviestillä Essille tai Riitalle tai ilmoitustaululla olevaan listaan. Muista kertoa myös mahdollisista erityisruokavalioista.

Viikosta 16 alkaen kokeilemme uutta tapaa suorittaa hoitomerkkejä. Talliin tulee joka viikko uusi tehtävä, jonka Onnenperän asiakas voi suorittaa. Vastaus lähetetään Riitalle tai näytetään tallityöntekijälle. Voit korjata tai täydentää suoritustasi viikon ajan, jos vastaustasi ei hyväksytty. Kun olet suorittanut kaikki tehtävät hyväksytysti, saat merkin.

Onnenperän Ratsastajat ry ja Onnenperän talli järjestävät 1-tason kouluratsastuskilpailut 22.4.2017 klo 14 alk! Kisoihin on odotettavissa myös ulkopuolisia ratsukoita ja haluamme antaa toiminnastamme hyvän vaikutelman, joten talkooväkeä kaivataan myös tällöin. Tarjolla on monenmoista puuhaa portinavaajasta pysäköinninohjaukseen. Kaikenikäiset, innokkaat talkoolaiset voivat ilmoittautua Riitalle. Kisailmoittautumiset ilmoitustaululla ja kisahulinaan kannattaa tulla mukaan vähintään katsojana! Kaikilla kisoihin osallistujilla pitää olla e-lupa. Luvan hinta on 10€ ja sen voi hakea itse suoraan ratsastajainliiton nettisivujen kautta www.ratsastus.fi/ratsastajan_kilpailuluvat. Riitalta saat erilliset ohjeet e-lupaa varten, jos olet tulossa kisoihin! Huomioithan että luvan päivittymisessä saattaa mennä useampi päivä, joten hoidathan tämän asian pikimmiten kuntoon!

ONNENPERÄN RATSASTAJAT RY JA ONNENPERÄN TALLI JÄRJESTÄÄ LAUANTAINA 20.5.2017 BUSSIMATKAN HELSINKIIN, AINUTLAATUISEEN SUOMI 100-VUOTTA JUHLATAPAHTUMAAN!
Hevoset Kaivarissa-tapahtumassa on esillä hevosurheilun eri lajit erilaisten näytösten ja kilpailuiden muodossa. Lapsille on luvassa mm. mittava keppihevosrata.

MATKAN HINTA
Kaikki alle 18-vuotiaat 6€
OnRan täysi-ikäiset jäsenet 10€
OnRan jäsenen kanssa samassa taloudessa asuvat ei jäsenet 10€
Täysi-ikäiset ei jäsenet 15€
Maksu käteisellä Riitalle ilmoittautumisen jälkeen.

ILMOITTAUDU!

kisat.onra@gmail.com
Mainitse ilmoittautumisessa matkustajan nimi ja puhelinnumero, kaikilta alle 18-vuotiailta myös huoltajan nimi ja numero.

AIKATAULU

Paimion Neste klo. 10.00
Halikon Shell klo. 10.15
ABC Piihovi klo. 10.25
Lähtö takaisin klo. 18.00

MATKAN EHDOT

Kuljetus järjestetään jos ilmoittautuneita 1.5.2017 mennessä 30 henkeä.
Mahdolliset peruutukset 1.5.2017 mennessä.
Sen jälkeen peruutetut ilmoittautumiset tulee maksaa.
Alle 12-vuotiaat vain huoltajan kanssa. Matkan järjestäjien puolelta ei ole valvontaa tapahtumassa.

Helatorstaina 25.5.2017 järjestetään perinteiset talkoot alkaen klo 10. Luvassa laitumien rakentamista, haravointia, estekaluston maalaamista, istutusten laittoa jne. Talli tarjoaa talkooväelle lounaan! Tervetuloa viettämään mukavaa tallipäivää vaikka koko perheen voimin!

Kesäkausi alkaa 5.6 ja kestää 5 viikkoa. Kesällä voit ratsastaa kymppikortilla tai osallistua irtotunneille. Kesäksi on myös oma kausikortti, jonka hinta 5x21e eli 105e, teho- ja pienryhmätunneilla kausikortti 150e. Kesätuntien aiheet seuraavat:

MAANANTAI

klo 17: perus-He C: tunneilla perus- ja tasapainoratsastusta, koulu- ja puomiharjoituksia

klo 18: cr-tunti: TÄYNNÄ

Klo 19: Essin kesäesteet

klo 20.00-21.30: tehotunti (Huom! tähän oma kausikortti) kun heppa vihdoin alkaa kulkea, tunti loppuu, tuttu tunne? Nyt jatketaan vielä se puoli tuntia ;)

TIISTAI

klo 17: perus-He C: tunneilla perus- ja tasapainoratsastusta, koulu- ja puomiharjoituksia.

klo 18: Alkeiskurssi: ensimmäistä kertaa ratsaille tai satulaan palaaville

klo 19: Essin kesäesteet

klo 20-21.30 tehotunti (Huom! tähän oma kausikortti) kun heppa vihdoin alkaa kulkea, tunti loppuu, tuttu tunne? Nyt jatketaan vielä se puoli tuntia ;)

KESKIVIIKKO

klo 19: pienryhmätunti (Huom! tähän oma kausikortti)

klo 20: pienryhmätunti (Huom! tähän oma kausikortti)

TORSTAI

klo 17: maasto-/toivetunti: maastoillaan ja jos sää ei suosi tehdään ratsastajien toiveiden mukaisia harjoituksia hallissa

klo 18: cr-tunti: TÄYNNÄ

klo 19: cr-tunti: keskitytään oikean, tasapainoisen istunnan löytämiseen, mukautumaan hevosen liikkeisiin kaikissa askellajeissa ja parantamaan omaa keskivartalon hallintaa

Klo 20: heB/A: Harjoitellaan liikkeitä helpon B: n  ja A: n kouluohjelmista.

Ilmoittautumiset tunneille pikapuoliin, tunnit täyttyvät nopeasti!

Kevään ja kesän leireillä on vielä muutamia paikkoja:

26-28.5.2017 aikuisten istuntapainotteinen yleisleiri pe-illasta su-päivään 70€+110€

Pyrkimyksenä on kehittää ratsastajien tietoisuutta omasta istunnasta, sen kehityskohteista ja sitä tukevista harjoituksista sekä hevosen selässä että teoriassa. Oheisohjelmana la-illalla savusauna.

5-9.6.2017 yleisleiri 5vrk: 90€ + 290€
Yleisleirien sisältö on vaihteleva ja monipuolinen sisältäen ratsastuksen kaikkia lajeja; kouluratsastusta, puomitunti, esteratsastus, maasto, toivetunti, vikellystä sekä leirikilpailut.

19-22.6.2017 Maastoleiri 4vrk: 90€ + 190€
Maastoleirillä pääset nauttimaan kauniista Suomen kesästä sydämesi kyllyydestä :)
Päivittäin ratsastetaan erilaisissa maastoissa 2-4 tuntia, mihin vuorokauden aikaan tahansa eli myös yöratsastus voi olla mahdollista, jos leiriläiset niin haluavat :)
Hallitsethan hevosen kaikissa askellajeissa hyvin, jotta pärjätään myös vaihtelevammassa maastossa.

26.6-30.6.2017 omaponitoiveleiri 5vrk: 90€ + 290€
Tällä leirillä leiriläiset pääsevät itse vaikuttamaan ratsastustuntien ja muiden heppatouhujen sisältöön. Tunneilla voidaan painottaa enemmän esimerkiksi koulu- tai esteratsastukseen, opetellaan kärryajoa, vikelletään.. Leirin alussa käydään toiveita läpi ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan leiriläisten ja ratsukoiden taitotason mukaan.

Hepat lomailevat 10-30.7.2017. Syyskausi alkaa ma 31.7. kevään aikatauluilla. Ilmoitathan muutoksista!

KESÄ ON PARASTA AIKAA RATSASTAA!!

Riitta

riitta.kilpio@onnenperantalli.fi p.050-3138586