Centered Riding

Ratsastuksessa 75% huomiostamme tulisi olla itsessämme ja 25% hevosessa. Centered Riding on edistyksellinen opetusmenetelmä, joka täsmentää ja syventää perinteistä ratsastusopetusta. Se ohjaa taidokkaaseen ratsastustekniikkaan, jossa käskyttämisen sijaan työskennellään hevosen kanssa hienovaraisesti. Oman kehonsa ja mielensä rentouttanut ja tasapainottanut ratsastaja oppii tiedostamaan vaikutuksensa hevoseen. Näin hevonen herkistyy äärimmäisen herkille ja huomaamattomille avuille. Tämä antaa hevoselle mahdollisuuden työskennellä harmoniassa ratsastajan johdattamana ja lisää hevosen yhteistyöhalua.

Centered Riding ei siis ole tyyli, kuten esimerkiksi este- tai kouluratsastus, vaan edistyksellinen ratsastuksen oppimistapa, jossa painotetaan kehon ja mielen tasapainoa. Menetelmän voit omaksua suoraan, ilman aiempaa ratsastustaustaa.

Centered Riding –opetus tapahtuu pienryhmissä, tunnilla on kerrallaan maksimissaan kolme ratsukkoa. Tunneilla keskitytään oikean istunnan löytämiseen, mahdollisten virheiden tiedostamiseen ja niiden korjaamiseen. Tunneilla edetään perusharjoituksista vaativampiin ratsastajan edistymisen mukaan. Tunneilla saat ohjeita myös kotiharjoitteluun, sillä erilaiset harjoitukset ilman hevosta vahvistavat ratsastajan kehonkuvaa sekä auttavat oikean istunnan löytämistä hevosen selässä.

Kierrän pitämässä Centered Riding –tunteja myös muilla talleilla, kerää ryhmä kasaan ja ota yhteyttä! Voit järjestää myös CR-kurssin, johon ratsastuksen lisäksi kuuluu myös teoriaopetusta.

Centered Riding tunneille hevoset laitetaan kuntoon samalla tavoin kuin kouluratsastustunneille, ohjeet löydät ratsastustunnit kohdasta.