Tallin tapahtumien tasalla pysyt tällä sivulla!


 

Onnenperän tallin talvitiedote 2018-19

 

Talvi tulee ja onneksi heti perään kevät! Mutta me kestämme tämän pimeän ja kylmän ajan, kun kiinnitämme huomiota pukeutumiseen, mielellään liian paljon kuin liian vähän!
Varpaat jäätyvät kumisaappaissa eli jotkin talvijalkineet jalkaan! Hanskojen sisään annan kylmillä kelillä lämpöpussit, jotka helpottavat sormien tilannetta. Pakkasraja on -15 astetta hallin mittarista mitattuna, siellä on aina lämpimämpää kuin ulkona!
Tuntien peruutuksista ilmoitetaan erikseen, voit tietysti kysyä, jos keli epäilyttää. Ratsastustunnin sijaan on mahdollista pitää teoriatunti, jonka aikana keskitymme harjoittelemaan teoriassa esimerkiksi ratsastukseen liittyviä asioita, hevosen hoitoa, teemme istuntaharjoituksia ilman hevosia.
 

Katsojat ja tunnin odottajat, muistakaa lämmitellä lämpimässä katsomossa! Tunnin jälkeen lämmittää kupillinen kaakaota tai kahvia satulahuoneessa! Jos tuli hiki, niin limsakaappi palvelee lämpimässä katsomossa Limsat maksavat 2€/kpl ja maksaa voi maitotonkkaan. Kaakao ja kahvi ovat maksuttomia.
Tallin vintissä voi myös odotella tunnin alkua tai kuljettajat kyyditettäviään. Siellä on jääkaappi ja kahvinkeitin yms,. Huolehdithan keittimen ja tvn pois päältä, roskat roskikseen sekä astiat koneeseen. 

Ikäväkseni on kerrottava, että harjoittelijamme repusta oli hävinnyt rahaa ti 20.11. Reppu oli tallin vintissä.. Portaiden yläpäästä löytyvät lukitut lokerot, joita suosittelen käyttämään. Avaimen voitte tuoda halliin minulle tunnin ajaksi. Jos omatunto alkaa jollakulla kolkuttamaan, voi rahan palauttaa kirjekuoressa tallin postilaatikkoon (tienhaarassa) ja tunnustamaankin saa tulla, lupaan ettei tästä aiheudu lisäseuraamuksia. Paha mieli vaan, kun luotin meihin Onnenperäläisiin. 

Viime vuodesta tutut kinkunpolttotunnit ovat tänä vuonna myös varattavissa! Sinun on mahdollista tulla nauttimaan tallin rauhallisesta ilmapiiristä ja polttamaan joulun mässäilykiloja ☺ 

Kinkunpolttotunnit: 

to 27.12 

klo 17 Essin estekinkku 

klo 18 Essin estekinkku 

klo 19-20.30 Riitan tehokinkku, tähän täytyy maksaa väliä kymppikortilla 10€ ja irtona tämä maksaa 35€. 

sekä la 29.12 

klo 11 cr-teoriakinkku tallinvintillä (10€) 

klo 12 cr-kinkku 

klo 13 koulukinkku

klo 14 pienryhmäkinkku 

Voit näiden lisäksi varata yksityistunnin tai paritunnin. Kinkkupolttotunnilla voit myös korvata kauden aikana jääneen rästitunnin. Ilmoittautuminen kinkunpolttoon on jo käynnissä, paikkoja rajoitetusti. 

Pe 28.12 sinun on mahdollista vuokrata joku tallin hevosista itsenäiseen, valvottuun ratsastukseen klo 16-19 välisenä aikana. Vuokrauksen hinta 15€. 

Kevätkausi 1.1.-3.6.2019 sisältää 22 viikkoa. Kausi alkaa siis jo uudenvuodenpäivänä, ilmoita ajoissa, jollet pääse ekalle tunnille!  Kevätkauden viikkosuunnitelmat ilmestyvät nettiin joulukuun aikana! 

Ratsastustuntien hinnoissa on tulossa euron korotus kevätkaudella. Kymppikortti maksaa 230€, irtotunti 27€ ja kausikortilla 22€/h (462€). Kausikortti kuitenkin kannattaa, sillä kauteen lasketaan 21 vkoa todellisen 22 sijaan, saat siis yhden ilmaisen tunnin! Uusi hinnasto nähtävillä nettisivuilla joulukuussa! Kausikortin voi maksaa kahdessa erässä, eräpvt 15.1 ja 15.3. Voit ostaa kymppikortin vanhaan hintaan (220€) vuoden 2018 loppuun asti. Pienryhmätuntien hinnoissa ei tapahdu muutoksia: kymppikortti pienryhmässä 260€ ja kausikortti 550€. 

Kevätkaudella jatkamme samoilla aikatauluilla ja ryhmillä kuin syyskaudellakin, jos haluat vaihtaa ryhmää, ota pikaisesti yhteyttä! 

Hiihtolomalla ratsastamme normaalisti! 

Essin estetunteja on kysytty kovasti! Niinpä kartoitankin tilannetta, olisiko kiinnostusta extraestetunneille joka toinen su klo 17? Nämä siis normitunnin lisäksi, pelkille estetunneille ei voi meillä osallistua Alustavat ilmoittautumiset minulle. Essin esteet alkaisivat su 13.1.2019 ja niihin on oma kortti, jossa on huomioitu alennus lisätunnista. Este kymppikortin hinta 220€. 

Vaikka talvi on vasta alussa, on aika jo suunnata katse kesäleireihin! Leiritiedot ovat tämän tiedotteen liitteenä, tarkemmat esittelyt ilmoitustauluilla sekä netissä. Ensiksi kuitenkin hiihtoloman omaponitoiveleiri ma-ke 18-20.2.2019, enää 4 paikkaa jäljellä!
Nopeus kannattaa, vuoden 2018 puolella leirin varanneet saavat -20€ alennuksen varausmaksusta! 1. kesäleirillä enää 6 paikkaa jäljellä! 

Muistathan, että ratsastaminen ja kaikki toiminta tallilla tapahtuu omalla vastuulla! Huolehdithan, että vakuutusturvasi on kunnossa.  Olethan täyttänyt ja tulostanut nettisivuiltamme asiakastietolomakkeen? Huolehdithan, että tietosi ovat ajan tasalla, esim. puhelinnro.. 

Onnenperän tallin seura, Onnenperän Ratsastajat ry. on sinun oma seurasi. Seuramme järjestää tapahtumia jäsenilleen ja jäsenenä sinun on mahdollista Suomen ratsastajainliiton tarjoamien jäsenetujen lisäksi osallistua seuran järjestämään toimintaan.  Ratsastusseuran jäsenenä sinulla on Ratsastajainliiton ja LähiTapiolan tapaturmavakuutus. Jos et halua jäseneksi, voit hankkia pelkän vakuutuksen, eli ns. Green Cardin. Ratsastajainliiton jäsentallien Green Card -vakuutuksen tilaaminen onnistuu osoitteesta www.ratsastus.fi/greencard tai voit pyytää lomakkeen minulta! Seuraan liittyminen käy helpoiten seuran nettisivujen kautta: onnenperanratsastajat.sporttisaitti.com. Jäsenasioissa neuvoo jäsensihteeri Carita Ojala: jasensihteeri.onra@gmail.com

 

Hauskaa joulun aikaa ja mukavaa uutta vuotta 2019!!

 

Kuluneesta vuodesta kiittää,

 

Riitta ja hepat

2018 syysterveiset Onnenperän tallilta!

Syyskausi on saavuttanut puolivälin ja on tiedotteen aika. Paljon ehtii vielä tapahtua ennen joululomaa! Olethan jo liittynyt Onnenperän tallin facebook-ryhmään? Tallin tiedotteet ja ajankohtaiset asiat päivittyvät sinne ensimmäiseksi!

Hevoskerho kokoontuu lauantaisin klo. 11.30-12.45 3.12 saakka. Kerho on suunnattu 5-12-vuotiaile. Vetäjinä Oona Vähätalo Iines Hakola ja Sara Hänninen. Kerhossa opetellaan hevosen hoitamiseen ja tallilla toimimiseen liittyviä asioita sekä käytännössä että teoriassa. Kerhon ohjelmaan kuuluu lisäksi esimerkiksi liikuntaa, leikkejä, askartelemista ja muuta mukavaa yhdessä puuhailua. Kerhossa voi harjoitella hevostaitomerkkejä varten tai tähdätä vaikkapa hevostaitokilpailuihin! Syyskaudella kerhomaksu on 4e/krt. ilmoittautumiset ja kyselyt Essi Randelin 04-2772696

Sunnuntaina 4.11 klo. 15-17 pidetään aikuisille suunnattu yhden kerran "hevosen hoito ennen ja jälkeen tunnin" - kurssi. Kurssi sisältää hevosen harjausta, satulointia, suojien yms. varusteiden laittoa sekä hevosen ja varusteiden huollon tunnin jälkeen. Ensin kuivaharjoitellaan eli käydään kaikki varusteet läpi, jonka jälkeen siirrytään käytännön harjoitteluun. Kahvittelut nyyttäriperiaatteella. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet ja kurssi on maksuton! Ilmoittautumiset viestillä Riitalle.

Viikolla 45 (5-11.11) vietetään perinteistä vaihtoviikkoa: Saat tuoda kaverin mukaan omalle tunnillesi. Sinä ratsastat ensimmäisen puolituntia ja kaveri toisen. Tarvittaessa voit auttaa kaveria. Kaveri voi olla aikuinen tai lapsi, huomioi tämä kun toivot ratsua omalle tunnillesi. Tarvittaessa vaihdetaan ratsua kaveria varten :)

Kouluratsastuksen kilpailuharjoitus lauantaina 10.11 klo. 15 alkaen. Tuomarina Karoliina Nieminen-Poutanen. Tuo mukanasi kouluohjelma (2kpl) radasta jonka aiot ratsastaa. Saat arvioinnin kuten kisoissa, mutta palkintoja ei jaeta. Lähtömaksu 20€. Ilmoittautumiset hevostoiveineen Riitalle!

Pihaton avajaisia vietetään lauantaina 1.12 klo. 14.30-16 avoimien ovien muodossa. Kahvitarjoilu ja ohjelmaa :) Lisätietoja tulee faceen ja ilmoitustaululle lähempänä!

Onnenperän tallitakkitilaus tulossa! Viikon 43 aikana ilmestyvät sovituskappaleet vinttiin. Tilaus- ja maksuohjeet löydät ilmoitustaululta, vintistä ja facesta.

Onnenperän talli ei ole vakuuttanut asiakkaitaan. Ratsastaminen ja hoitaminen tapahtuu omalla vastuulla.
Kaikkien tallilla vakituisesti ratsastavien on kuuluttava johonkin ratsastusseuraan tai hankittava green card-vakuutus.
Seuraan liittymällä saat vakuutuksen, hipposlehden ja muita etuja, lisäksi pääset osallistumaan kilpailuihin.
Lisätietoja seurajäsenyydestä antaa Onnenperän Ratsastajat Ry:n jäsensihteeri Carita Ojala jasensihteeri.onra@gmail.com. Vuoden loppuun SRL on antanut 50% alennuksen jäsenmaksusta! Green cardin tilausohjeet löydät SRL:n sivulta www.ratsastus.fi

Vaikka talvi on vasta tuloillaan, on aika suunnata katseet ensi vuoden leireihin! Leiritiedot löytyvät kotisivuilta ja ilmoitustaululta. Nopeus kannattaa, vuoden 2018 puolella kesäleirin varanneet saavat 20€ alennuksen varausmaksusta!

Innokkaita hevosenhoitajia saa edelleen ilmoittautua Essille. Hoitajien tehtäviä on mm. huolehtia omasta hoitohepasta tuntilaisen kanssa, katsoa että oman hepan varusteet ovat puhtaat ja kunnossa, putsata tarpeen mukaan ruoka- ja juomakuppeja sekä myös tarvittaessa avustaa tunneilla.

Kelien kylmetessä maistuu varmasti kaakao tai kahvi. Kahvin- ja vedenkeitin sekä mikro löytyy nykyään maneesin lämmitetystä katsomosta. Limsakaappihan siellä jo onkin. Limsat 2€ ja maksu maitotonkkaan, minulta saat tarvittaessa vaihtorahaa.

Syyskausi päättyy viikkoon 50, (Su 16.12.), 17 ja 18.12 voit varata irtotunnin tai ratsastaa kymppikortilla.

Keskiviikona 19.12 klo 18-19.30 vietämme tallin joulua maneesissa ja tallin vintillä, näistäkin lisää tietoa lähempänä!

Aurinkoisia syyspäiviä toivottelee Riitta ja Hepat