Yleistä Onnenperän tallista

Riitta on rakentanut Onnenperän tallin kotitilallensa ja asuu myös itse aivan tallin pihapiirissä.

Talli

Talli on valmistunut vuonna 1992, uusi osa vuonna 2007 ja laajennus 2017.
Tallista löytyy yhteensä 23 karsinaa, joista osaa voidaan muuttaa helposti isommiksi esimerkiksi varsomista varten. Karsinoiden lisäksi tallista löytyy pesupaikka ja kaksi satulahuonetta – toinen tuntihevosille ja toinen yksityisille.

Päätallin lisäksi pihapiirissä on kaksi siirtotallia sekä poni- ja varsapihatot. Talli ja tallin karsinat täyttävät vuonna 2014 voimaan astuneet kokovaatimukset.

Päätalli kentän ja maneesin välistä kuvattuna

Tarhat

Hevoset ja ponit tarhataan laumoissa ja ne saavat olla ulkona koko päivän. Tarhat ovat hiekkapohjaiset, salaojitetut ja valaistut. Tarhoissa on lämmitettävät juomapaljut, joten vesi ei jäädy pakkasilla. Kesäkautena Onnenperällä on varattu noin 30 hehtaaria hevosten ja ponien laitumiksi.

Tuntihevoset nauttivat ensimmäisistä päivistä laitumella.

Maneesi

Maneesi on valmistunut vuonna 2009 ja se on kooltaan 22m x 50m. Maneesin varustuksiin kuuluu estekalusto. Talviaikaan ja oikein huonolla ilmalla ratsastustunnit pidetään pääsääntöisesti maneesissa. Maneesissa on myös pieni lämmitetty katsomo, sekä kylmä katsomo jossa voi seurata vaikka lapsensa tai kaverinsa ratsastustuntia. Talven varalle löytyy myös vilttejä ja lämmitin, jottei tarvitse palella. Maneesi on vuokrattavissa valmentautumiseen yms. tuntien ulkopuolella.

Kenttä

Ratsastuskenttä on kooltaan 24m x 60m, se on myös salaojitettu ja valaistu.

Tallin estekisojen rataan tutustumista

Tallivintti                                                                                                                  

Vuonna 2009 päätallin yläpuolella olevaan entiseen heinävinttiin valmistuivat tasokkaat oleskelutilat. Tallinvintissä on keittiö ja kylpyhuone sekä iso oleskelutila. Leiriläiset ja kurssilaiset majoittuvat tallinvintissä, josta on suora näkyvyys ratsastuskentälle. Kesällä 2014 sieltä rakennettiin myös suora kulkuyhteys ulos, kentän puolelle. Ratsastustuntilaisten sekä heidän vanhempiensa on mahdollista viettää odotteluaikansa tallivintillä tai pakkasilla lämmitellä siellä.  Tallinvinttiä on mahdollista vuokrata esimerkiksi lasten syntymäpäivien järjestämistä varten.