Kaikkien tallilla liikkuvien turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi on kaikkien noudatettava tiettyjä tallin sääntöjä.
Tutustuthan Onnenperän tallin sääntöihin, niin osaat toimia oikein eri tilanteissa. Kuluttajansuojaviranomaisen edellyttämä turvallisuusasiakirja ja tallin säännöt ovat luettavissa tallin ilmoitustaululla. Tallista löytyy myös palautelaatikko. Palautteisiin vastataan mahdollisuuksien mukaan.

Onnenperän tallin säännöt.

 1. Hevoset ja ponit ovat yksilöitä, kohtelemme niitä hyvin ja arvostaen.
 2. Talli on hevosen koti. Käyttäydy tallissa rauhallisesti; älä juokse tai huuda tallissa tai tallialueella.
 3. Anna hevosille rauha omassa karsinassaan ja tarhassa. Karsinoihin ja tarhoihin ei saa mennä ilman lupaa.
 4. Makupalojen syöttäminen hevosille ilman lupaa on ehdottomasti kielletty! Hevoset voivat sairastua tai olla allergisia makupaloille. Pyydä lupa Riitalta tai tallin työntekijältä.
 5. Liikutaan turvallisesti, ei hevosen takaa tai mahan alta.
 6. Hevonen saattaa säikähtää ihmisestä mitättömältä tuntuvaa asiaa, esim, sateenvarjot, lastenrattaat, lepattavat kankaat. Pidä näitä varoen. Lumipallojen heittäminen hevosten läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.
 7. Pidä talli ja tallin tilat siistinä sekä huolehdi kaikki tavarat käytön jälkeen omille paikoilleen.
 8. Tervehdi tallille tulijoita, ole ystävällinen ja reipas. Auta tarvittaessa toisia ratsastajia ja hoitajia.
 9. Pidä huolta omaisuudestasi: talli ei vastaa kadonneista tavaroista.
 10. Käytä aina sopivan kokoista CE-merkittyä turvakypärää, kun ratsastat. Kypärän käyttöä suositellaan myös, kun käsittelet hevosia.
 11. Käytä aina ratsastukseen soveltuvaa asua, korolliset kengät (korko 2-3 cm) tai saappaat, pitkät housut ja käsineet. Ratsastajat pukeutuvat olosuhteiden mukaan, ei lepattavia kaulaliinoja tai huppuja. Pitkät hiukset pidetään kiinni ja purukumin syönti on kiellettyä ratsastaessa. Suosittelemme turvaliivin käyttöä. Tarvittaessa lainaliivejä löytyy tallinvintin eteisen kaapista.
 12. Katsomossa on oltava ja liikuttava hiljaa. Hälinä häiritsee opetusta ja hevosia. Maneesin ovissa ei saa kulkea turhaan tuntien aikana. Ennen kuin aukaiset maneesin oven ilmoita tulostasi esim. viheltämällä. Ilmoittamalla tulostasi muut osaavat varautua oven aukeamiseen.
 13. Autot tulee pysäköidä vain niille osoitetuille paikoille.
 14. Tallialueella tupakointi on sallittu ainoastaan maneesin nurkan takana ja vain yli 18-vuotiaille. Tupakointia ei suositella kenellekään.
 15. Jos huomaat, ettei jokin asia ole kunnossa, ilmoita siitä välittömästi tallin henkilökunnalle.